Jūs esate čia: Pradžia // Naudinga žinoti // Graikijos maistas

Graikijos maistas

02 16 2012 | Komentuoti


Vykstate į Graikiją? Turbūt Jums knieti susipažinti su Graikijos maistu. Mes tikrai padėsime tai paaryti, tad skaitykite straipsnį toliau, ir pamatykite, kokį maistą gamina tie pietiečiai.

graikijos-maistas

Graikijos maistas labai lengvas, "dietinis"

Graikijos maistą galima pavadinti viso Viduržemio regiono maistu. Graikijos maistas turi panašumų su Italijos, Balkanų pusiasalio, Turkijos maistu, tad reziumė galima pamatyti net labai įdomu derinį.

Graikijos maisto sudėtyje itin daug alyvų

Graikų virtuvėje itin dažnai galima sutikti tokių ingridientų, kaip alyvų aliejus, įvairios daržovės, grūdai, žuvis taip pat vynas. Mėsiniai patiekalai neužima svarbios vietos, tačiau čia itin vertinama kiauliena, bei triušių mėsa. Taip pat labai svarbūs yra sūriai, alyvos, net įvairūs jogurtai turi savo vietą.

Kalbant apie desertus, tai Graikijoje jie praktiškai visuomet yra pagardinami medumi bei riešutais.

Deja pasakyti vieną, nacionalinį, Graikijos valgį turbūt neįmanoma, kadangi skiritinguose regionuose vyrauja vis toks maistas.

Graikijoje yra ypač vertinamas vynas. Tiesa, vyndariai savo darbą geriau prisiminė tik po II pasaulinio karo, kada ir buvo pradėtos vežti vynuogės iš užsienio, ypač Prancūzijos.

Tad štai toks yra tas „saulėtas“ Graikijos maistas. O Jis tikrai elegantiškas. Lengvi patiekalai kupini alyvuogių, išskirtinis „Fetos“ sūris, bet nuostabus, taip pat niekur kitur nematytas vienas čia laukia Jūsų. O ką jau kalbėti apie Graikijos desertus, kurie yra ne tik saldūs, bet ir kupini „traškių“ riešutų.




Žymės: ,

Rašyti komentarą


Bilietai į Londoną
Skrydžiai iš Kauno
Kelionės į Turkiją
Autorinės teisės © 2010 PigiausiSkrydziai.lt. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką PigiausiSkrydziai.lt sutikimą. Draugai:Darbas Norvegijoje Anglija