Jūs esate čia: Pradžia // Kelionės dokumentai // Vizos į Vietnamą

Vizos į Vietnamą

07 19 2011 | 1 komentaras


Lietuvos Respublikos piliečiai, norėdami keliauti į Vietnamą, turi gauti specialų leidimą įvažiuoti į šalies teritoriją – vizą įVietnamą. Šį kartą Jums pristatysime tvarką, kokiu būdu reikėtų susitvarkyti kelionės formalumus bei kuo reikėtų pasirūpinti prieš važiuojant į šią šalį.

Vizos į Vietnamą

Vizos į Vietnamą: pagrindinė informacija apie šalį

  • Vietnamo Socialistinė Respublika yra Azijos pietryčiuose
  • Plotas 331 212 kv.km
  • Aukščiausia vieta Phan Si Pang 3143 m
  • Žemiausia vieta jūros lygyje

  • Sostinė Ha Noi

  • Valdymo forma socialistinė diktatūra

  • Administracinis suskirstymas 59 provincijos, 5 savivaldybės

  • Gyventojų 88,3 mln

  • Kalbos vietnamiečių (ofic.), prancūzų, anglų, kinų

  • Raštingumas 90 %, lotynų raštas

  • Religijos didžioji dauguma šalies gyventojų yra laisvamaniai, tačiau beveik po lygiai yra budistų, Romos katalikų bei kitų religijų šalininkų.

  • Piniginis vienetas dongas (VND) = 10 hao = 100 hu

Vizos į Vietnamą: pagrindiniai reikalavimai ir tvarka

Tiems, kas planuoja išvyką į Vietnamą, būtina gauti vizas. Yra kelios galimybės gauti šiuos leidimus:

Vietnamo vizos iškvietimas

  • Vizos į Vietnamą įklijuojamos vos atvykus į Vietnamą
  • Gali būti vienkartinės tursitinės iki 30 dienų, pagaminamos per 3 darbo dienas. Kaina 140 lt.
  • Taip pat yra ir vienkartinės turistinės Vietnamo vizos, galiojančios 30 dienų bei pagaminamos per 1 darbo dieną. Kaina 180 lt.
  • Keliaujantieji gali gauti ir daugkartines turistines Vietnamo vizos iki 30 dienų, kurių forminimo terminas yra 3 darbo dienas. Už tokią Vietnamo vizą reikėtų sumokėti 160 lt.

Norint gauti minėtąsias vizas, Jums bus reikalingi paso duomenys, atvykimo ir išvykimo datos. Svarbu ir tai, kad atvykimas gali būti tik į Hanojaus, Ho Chi Mini ir Dango oro uostus. Pasienyje iš Jūsų pareikalaus paso, kuris turėtų galioti mažiausiai 6 mėnesius po vizos į Vietnamą galiojimo pabaigos. Taip pat dviejų spalvotų nuotraukų bei bus imamas vizos į Vietnamą įklijavimo mokestis, tad su savimi reikės turėti 25 USD vienkartinei vizai, 50 USD daugkartinei vizai.

Vietnamo vizos gali būti forminamos ir Lietuvoje:

  • Galite gauti vienkatinę turistinę vizą iki 14 dienų, kuri bus paruošta per 10 darbo dienų bei kainuos 450 lt.
  • Išduodamos ir vienkartinės turstinės vizos iki 30 dienų. Jos forminamos iki 10 darbo dienų bei kainuoja 490 lt.

Norint gauti šias vizas, reikia turėti pasą, dvi spalvotas nuotraukas, lėktuvo bilietų rezervacijos kopiją, viešbučio rezervacijos kopiją bei užpildytą anketą, kurioje turėsite pateikti svarbiausius savo duomenis.

Vizos į Vietnamą turi būti išduodamos kiekvienam Lietuvos Respublikos piliečiui, kuris nori vykti į šią šalį bei turi visus reikalingus bei tvarkingus dokumentus Vietnamo vizos gavimui.




Žymės: , ,

1 atsakmas to " Vizos į Vietnamą "

  1. Laura sako:

    O kur kreiptis Lietuvoje, kad gauti turistine viza i Vietnama? Negaliu rasti informacijos apie Vietnamo konsulata Lietuvoje, kaip suprantu tokio nera.

Rašyti komentarą


Bilietai į Londoną
Skrydžiai iš Kauno
Kelionės į Turkiją
Autorinės teisės © 2010 PigiausiSkrydziai.lt. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką PigiausiSkrydziai.lt sutikimą. Draugai:Darbas Norvegijoje Anglija